• KSV Roeselare
  • Belgium

Stad Roeselare en sport

Stad Roeselare en sport

Roeselare is een Nederlandstalige stad in West-Vlaanderen in België. Door zijn geografische ligging relatief dicht bij Rijsel, wordt Roeselare beschouwd als een deel van het uitgestrekte stedelijke gebied.

De stad Roeselare heeft verschillende historische gebouwen, twee kloosters en verschillende kastelen.

KSR en voetbal

KSR Roeselare is een Belgische voetbalclub uit Roeselare. Deze club werd belangrijk in 1999 toen de 2 clubs van Roeselare samenkwamen: KFC Roeselare + KSK Roeselare.

De voetbalclub KSR zat van 2005 tot 2010 in divisie 1 van het Belgisch kampioenschap.

Sinds 2019 is het leven bij de club gecompliceerd. De club heeft verschillende faillissementen en plannen voor economisch herstel achter de rug. De Covid-19-crisis maakte een einde aan de verschillende projecten die werden voorgesteld door de eigenaar van de club Xiu Li Dai. De club is officieel failliet sinds september 2020.

Wonen in Roeselare

Het leven in Roeselare is echter niet veranderd. De stad Roeselare blijft een aantrekkelijke stad in de economische zone van Lille.

De vastgoedprijzen in Roeselare stegen zoals overal in België in 2020 en 2021, wat het woningbezit voor jonge Belgen nog moeilijker maakt.
In 2021 werden verschillende nieuwe diensten gelanceerd om de huisvesting van jongeren met een laag inkomen te vergemakkelijken.

De bevolking van Roeselare is de afgelopen decennia voortdurend toegenomen, in 2020 bedroeg het ongeveer 63.000 inwoners.